Ställ dig frågan “Vad vill jag göra resten av min karriär?”

Helena S.jpg

Hej Helena!

Idag är ju du en vass Salesforcekonfiguratör som har implementerat flera projekt, för olika företag inom alla möjliga olika branscher, projektstadier samt också axlat olika roller inom dessa projekt, men det har inte alltid varit så? Berätta om vad du gjorde innan du började jobba med Salesforce

Det stämmer! Jag har en bakgrund inom retail där jag jobbade i över 20 år. Jag skulle vilja sammanfatta det med att jag jobbade som försäljningsspecialist. En strategisk roll där jag arbetade med produktens och kundens resa, med allt från logistiken bakom produkterna till själva köpupplevelsen och kundnöjdheten efteråt. Min karriär tog mig utomlands, till tex Japan och Australien och jag fick bland annat testa på roller som specialist, chef och projektledare.

Hur hörde du först om Salesforce? Vad gjorde dig intresserad? 

Jag tycker att förändringsarbete är spännande och jag var oerhört nyfiken på hur teknik 
kan stödja det arbetet. Det ledde mig bland annat till att ta en kurs i digital marknadsföring och dataanalys där jag fick upp ögonen för CRM-system och SalesforcePlötsligt fick jag en helt ny energi och förståelse för hur man kan synliggöra säljprocessen och på så sätt effektivisera och automatisera kundresan. På mina tidigare arbetsplatser hade vi arbetat med och diverse dokument men saknat ett smart sätt att organisera information och göra den lättillgänglig. Med CRM går allt detta och bolaget blir dessutom mindre sårbara när en person som sitter på mycket information ska lämna bolaget. Jag tog en Salesforce-intensivkurs på 12 veckor där jag tog flera certifieringar och sedan  fick jobb på Stretch Customer som konsult för 3 år sedan.

Vad fick dig att till sist ta steget att ”våga” byta jobb? 

Där kan vi verkligen knyta an till Stretchs värdeord, “Nyfiken”- jag ville utvecklas och lära mig nya saker; och så är jag just väldigt nyfiken! 

Någonstans så jobbade jag ju redan med ett strategiskt tänk och med kunden i fokus, men processerna och verktygen kändes inte särskilt effektiva. Min nyfikenhet drev mig till att lära mig mer om digital utveckling.

Salesforce är ett kul och intuitivt system som är enkelt att lära sig, vilket ger möjlighet att snabbt byta bransch. Jag hade också turen att hamna på Stretch som är ett bolag som vågar tänka nytt och verkligen satsa på sina anställda.  

Vad är det roligaste med att jobba på Stretch? Vad är det roligaste med att jobba med Salesforce

Hela atmosfären bygger på gemenskap och att man delar med sig av sin kunskap. Det finns så mycket att lära sig, både om Salesforce, men också branschen i stort. Det är helt enkelt ett grymt skönt gäng och vi har väldigt kul tillsammans! Alla är väldigt målmedvetna och ambitiösa och det är väldigt kul att vara i ett gäng som ständigt rör sig framåt. 

Det roligaste med att jobba med Salesforce är att få lösa problem. Det är ett väldigt kreativt jobb! Jag får hjälpa så många olika företag med problem som jag tidigare upplevde i mitt arbete.
 
Vad hoppas du på att lära dig mer om eller göra framåt?  

Att fördjupa min kunskap i Salesforce genom att få träffa fler kunder och hjälpa dem att utveckla sina affärer. Gärna genom att få ta del av fler projekt men också förbättra de befintliga lösningar som jag arbetar med idag. Man skulle kunna sammanfatta det som ännu mer hands on erfarenhet av att skapa hållbara lösningar i olika typer av verksamheter.. 

Vad kan du tipsa andra om som är i tankar kring karriärsbyte? 

Ställ dig frågan “Vad vill jag göra resten av min karriär? Vill jag fortsätta med det jag gör idag, eller göra något nytt?”

Det är såklart mycket som ska klaffa för att det ska vara möjligt att göra resan från att ha ett intresse till att ta steget att utbilda sig och till sist landa ett nytt jobb. Men tänk på hur många år du ska jobba och  Where there is a will, there is a way”. 

Tar man Salesforce som exempel så kan man tex sitta i Trailhead och öva innan man tar steget att ta ett certifikat eller faktiskt byta jobb.

Var beredd på att det är mycket jobb och att man inte längre är senior utan troligen junior på sin nya arbetsplats, men att det är väldigt roligt och man har såklart med sig det man gjorde innan som en tillgång. 

Jobbar du redan på Stretch ?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@stretch.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor