Välj att vara Nyfiken!

Bild Evolve - blogg praktikanter.jpg

Märta, Lou och Ashkan är Stretch Evolve’s nya praktikanter. Märta och Lou pluggar frontend utveckling på Medieinstitutet och Ashkan är blivande backend utvecklare från Nackademin. 

Vad är ni nyfikna på just nu? 

Märta: Just nu är jag nyfiken på praktiken och framtiden, vi har varit här på Stretch i 4 dagar och jag har redan lärt mig massor. Det känns kul att få se hur folk arbetar på riktigt och få se ett kontor In action, speciellt nu efter 1 års hemma-pluggande.   

Lou: Jag är nyfiken på att bygga appar i Neptune och hur jag kan påverka upplevelsen föanvändaren. 

Ashkan: Jag är nyfiken på hur jag kan påverka framtiden med hjälp av de kunskaper jag fått i skolan. Även på hur jag kan använda mina kunskaper inom backend utveckling för att underlätta vardagen för andra. 

Hur ser ni på nyfikenhet kopplat till ert yrkesval? 

Lou: Nyfikenhet är nog den största drivkraften för en utvecklare, viljan att lära sig nya saker och lösa problem. Vi har alla tre en stark vilja att söka nya upplevelser, vilket antagligen är anledningen till att vi dras till rollen som konsult. 

Varför är det viktigt att vara nyfiken? 

Märta: Nyfikenhet är viktigt för alla människor, oavsett ålder. Nyfikenhet är det som driver oss till att lära oss mer om de ämnena vi är intresserade av, och det som får oss att bilda djupare relationer med människor vi träffar. Så utan nyfikenhet tror jag att människor hade blivit statiska och förlorat motivationen till att lära sig nya saker eller att träffa nya människor 

Är nyfikenhet något man kan utveckla? 

Ashkan: Absolut, jag tror att det är något man kan jobba på och utveckla. Mitt bästa tips för att utveckla sin nyfikenhet är att ställa många frågor och att skriva ned en fråga varje gång du undrar någonting. Det är enligt mig det bästa sättet att lära sig på och komma framåt. Oavsett vad man undrar finns det alltid någon som sitter på svaret, det gäller bara att våga ställa frågan! 

Jobbar du redan på Stretch ?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@stretch.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor