Nyfikenhet gav Patrik en ny karriär

Patrik Werneborn.jpg

Att vilja förstå och förändra är något som alltid varit i mitt intresse. Jag vill alltid lära mig mer, något som hela bottnar i min egenskap som en nyfiken person.    

De senaste åren har jag arbetat med utveckling av processer relaterade till SAP. Med hjälp av IT aktualiserade vi de krav som verksamheten behövde för att kunna använda affärssystemet optimalt mot arbetsprocesserna. Min roll var placerad någonstans mellan verksamheten och IT där jag preciserade kraven - men lät IT hantera utvecklingen. Jag som är nyfiken satt däremot ofta och utforskade de olika tekniska alternativen. Motvilligt behövde jag ibland acceptera att tid och resurser inte räckte till. 

Jag har även haft möjligheten att resa runt och implementera SAP. Det var under de resorna som jag första gången kom i kontakt med några riktigt skickliga SAP-konsulter. Att kunna ta en ytlig beskrivning av en arbetsprocess och översätta till en smart konfigurerad och kodad lösning i SAP var något som lämnade ett bestående intryck på mig.  

Där någonstans visste jag ganska snabbt vad jag ville arbeta med framöver. Av en god vän fick jag rådet att kontakta Stretch, ta ett förutsättningslöst samtal för att lära mig mer om företaget. Det gick sedan fort till att övergå till en rekryteringsprocess där magkänslan och nyfikenheten växte efter varje samtal.  

Idag är jag sedan ett par veckor anställd som SAP konsult på Stretch. Jag har blivit välkomnad med värme, vänlighet och känner mig redan som en del av gänget. Redan de första dagarna blev jag inkluderad och fick hjälpa ett par av mina kollegor i deras uppdrag.  

Jag har fått tid för egenstudier av utbildningsmaterial och i testsystem. Där jag tidigare kände att det inte fanns resurser har jag redan fått tid för att lära mig flera av de saker som jag alltid önskat att kunna. Jag har även påbörjat min resa mot en SAP certifiering. 

Ett första uppdrag kan dock bli verklighet när som helst så jag försöker värna om tiden och spetsa min kompetens för att kunna ut med en stor verktygslåda och mycket energi. Med Stretch och kunniga kollegor i ryggen känns det tryggt, oavsett uppdrag. 

Känslan efter kort tid är minst sagt väldigt god. Stretch är villiga att satsa på mig och erbjuda mig de möjligheter som krävs för att uppmuntra och inspirera nyfikenhet. 

Jobbar du redan på Stretch ?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@stretch.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor